• DUSKO KNEZEVIC Mi uspjeh mjerimo pozitivnim trendovima koji su incijativom naših poslovanja i projekata uspjeli da zažive u društvu i učine ga boljim mjestom za život naših sugrađana.
  • DUSKO KNEZEVIC Želimo da aktivno doprinesemo u stvaranju dugoročnih samoodrživih trendova za optimalne standarde u oblastima novih tehnologija, ekološki održive ekonomije kao i novih metoda obrazovanja i liječenja.
  • DUSKO KNEZEVIC Naša sudbina je saradnja – kako između nacija tako i među različitim organizacijama.
  • DUSKO KNEZEVIC Misli, radi, stvaraj, dijeli!

Global Citizen Forum, koji je održan u Monte Karlu 8 . i 9. oktobra okupio je predstavnike državnih agencija, filantropiste, finansijske i pravne eksperte, biznis lidere i investitore.

Glavna tema foruma je ekonomsko državljanstvo posebno u kontekstu migrancije investitora, tržišta čija vrijednost se procjenjuje na 50 milijardi eura direktnih stranih investicija.

Specijalni gosti foruma bili su u Monaku bilu su i generalni director UNESC-a Irina Bokova, Kofi Anan, bivši generalni sekretar UN-a, Manuel Baroso, bivši premijer Portugala i bivši predsjednik EK general Vesli Klark, član borda Klintonove Globalne Inivijative, Mario David, član parlamenta EU i potpredsjednik Evropske narodne partije . Aktuelni I bivši politički lideri govorili su o najvažnijim socijalnim, političkim i ekonomskim pitanjima vezanim za migracione trendove i izbjeglicku krizu u Evropi koji pogađaju i naš region i istakli potrebu koordiniranog pristupa rešavanju ovih izazova.

Na forumu u Monaku prezentovana su i iskustva zemalja članica Evropske Unije poput Malte, Portugala, Kipra i Bugarske koje već godinima implementiraju program ekonomskog državljanstva. Kao najuspjesniji modeli istaknuti su programi koji podrazumjevaju investicije u privredu i nekretnine, državne obveznice i posebne fondove namjenjenu jačanju preduzetništva i start up ekonomije zemalja koje uvode program.

Organizator Foruma u Monaku je Arton Capital, firma specijalizovana za međunarodnu promociju i implemantaciju projekta ekonomskog državljanstva. Predstavnici ove kompanije u junu ove godine u Porto Montenegeru, prezentovali su program ekonomskog državljanstva . Implementaciju projekta ekonomskog državljanstva, koji bi mogao poboljšati konkurentnost i priliv kapitala iz cijelog svijeta razmatraju i zemlje našeg regiona Hrvatska, Slovenija i Albanija.

Crna Gora od 2010 razmatra uvođenje ekonomskog državljanstva i usklađivanje ovog projekta sa procesom evropskih integracijna. Na implementaciju crnogorskog ekonomskog državljanstva povoljno gledaju investitori i privredni sektor.

Pored predsjednika Atlas Grupe, na forumu u Monaku iz Crne Gore učestvovali su i predstavnici Stratex Grupe, Vlade i advokatskih kancelarija.

Vrati se na početak