Rezart Taci , vlasnik Taci Grupe i albanski lider u energetici razgovarao sa predsjednikom Atlas Grupe o budućoj saradnji ove dvije regionale korparacije

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević razgovarao je sa albanskim biznismenom Rezardom Tačijem, čija je kompanija lider u energetici u toj zemlji, o mogućnostima zajedničkog nastupa na predstojećemi tenderu za eksplotaciju nafte i gasa u crnogorskom podmorju.

knezevic taci_25jan2013_2

Knežević i Tači razgovarali su i o mogućnostima saradnje u bankarskom sektoru kao i o sardanji i zajedničkom nastupu u drugim granama u kojima njihove kompanije posluju.

Tači u Albaniji, kroz kompaniju Armo upravlja sa dvije jedine rafinerije nafte, jednim od najvećih lanaca benziskih pumpi Taçi Oil sa kojima pokriva 60% tržišta.

Vetro Energy, konzorcijum u kojem je Tači većinski vlasnik, trenutno je u pregovorima sa vladom te zemlje oko preuzimanja Albapetrola nakon što su pobijedili na tenderu za privatizaciju ove nacionalne albanske energetske kompanije.

Tači je zainteresovan za širenje svojih poslovanja na teritoriji Balkana u oblastima energetike i finansija i na preporuku internacionalnih dioničara i partnera njegove kompanije sastao se juče u Podgorici sa osnivačem Atlas Grupe.

Tači, osim u energetici ima razgranate poslove u medijima i obrazovanju a njegova kompanija saradjuje sa nekim od vodećih svjetskih kompanija. U albanskoj i italijanskoj javnosti često je povezivan sa prvoligašem AC Milan-om i njegovim vlasnikom Berluskonijem.

dk taci_25Jan2013

Taci , koji u Albaniji kroz kompaniju Armo upravlja sa dvije jedine rafinerije nafte, jednim od najvećih lanaca benziskih pumpi Taçi Oil sa kojima pokriva 60% trzista. A Vetro Energy , konzorcijumu u kojem je Taci vecinski vlasnik, trenutno je u preugovaorima sa vladom oko detalja preuzimanja Albpetrola nakon dobitne ponude na tender za privatizaciju ove nacionalne albanske energetske kompanije.

Vijest možete pogledati na: www.portalanalitika.me , www.sdm.me